Rundveehouderij

Nieuws 250 x bekeken

Glanbia boekt hogere winst

Dublin – Het Ierse kaas- en voedingsingrediëntenbedrijf Glanbia heeft de winst (Ebitda) in de eerste jaarhelft met 13 procent weten op te voeren naar 113,8 miljoen. De omzet ging met 4,8 procent omhoog naar ruim 1,42 miljard.

Volgens topman John Moloney zijn de goede resultaten te danken aan de focus op voedingsproducten met een hogere toegevoegde waarde maar ook aan verdere kostenbesparingen. Glanbia gaat op die weg door met nieuwe acquisities, onder meer in de VS, en kapitaalinvesteringen in Ierland zelf. Moloney denkt dat de vooruitzichten voor de rest van dit jaar ook goed zijn. Het bedrijf wijst er verder op dat de wereldwijde zuivelmarkt in de eerste helft van dit jaar verzwakte door een groot aanbod. Uitzondering vormden de 'higher end'-weiproducten waarvan de prijzen door een sterke vraag verder aantrokken.

Tegelijkertijd heeft Glanbia nieuwe voorstellen gepubliceerd voor de afsplitsing van de Ierse zuiveltak Dairy Ingredients Ierland. De bedoeling is dat dat bedrijfsonderdeel verder gaat als joint venture van Glanbia zelf en de boerencoöperatie Glanbia Co-operative Society. Dergelijke plannen werden eerder door de leden van de coöperatie afgewezen, maar nu is een nieuwe versie gepresenteerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.