Rundveehouderij

Nieuws 4 reacties

FrieslandCampina wil extra fabriek, maar onzeker waar

Amersfoort - Zuivelconcern FrieslandCampina wil een extra fabriek bij bouwen voor de productie van zowel kaas, melkpoeder als boter, maar waar die fabriek moet komen, is nog niet besloten.

Dat zegt de onderneming in reactie op het besluit van de gemeente Barneveld om planologische voorbereidingen te treffen voor de vestiging van een nieuwe zuivelfabriek op bedrijventerrein Harselaar West.

Al eerder was bekend geworden dat FrieslandCampina de mogelijkheden onderzoekt van een nieuwe vestiging in Barneveld. Toen wilde de onderneming niet reageren op berichten hierover. Nu laat het bedrijf weten dat het opdracht heeft gegeven aan een bureau om een aantal opties voor de bouw van een nieuwe zuivelfabriek te onderzoeken. Volgens FrieslandCampina moet de keus nog worden gemaakt of de nieuwe fabriek zal worden bijgebouwd op een van de bestaande lokaties van het concern of dat vestiging op een geheel nieuwe plek de voorkeur verdient. Zoals het er nu uitziet, lijkt de voorkeur uit te gaan naar bijbouwen op een bestaande lokatie.

De gemeente Barneveld zou graag zien dat FrieslandCampina een bedrijf binnen haar grenzen zou vestigen en is dan ook bereid om daar aan mee te werken. Het is goed voor de werkgelegenheid in de regio en zou Barneveld sterker maken als centrum voor de voedingsindustrie, zo wordt geredeneerd. FrieslandCampina moet nog afwegen welke optie voor capaciteitsvergroting de voorkeur verdient voor het totale zuivelconcern.

Laatste reacties

 • kevin

  nah, waarom moesten mooie fabrieken zoals Dronrijp dan sluiten?

 • D.Dairy

  mag het pesoneel met de trekker komen?

 • 1234joep

  zo,n fabriek kunje beter in de gemeente emmen bouwen, de veenkolonien zijn uitermaat geschikt als veehouderijgebied, er worden nu al veel grote nieuwe stallen gebouwd, logistiek zit je dicht bij duitsland aan de A 37, goede goedkope grond , je gaat toch niet in een dichtbevolkt regio en kippen gebied een nieuwe fabriek bouwen

 • sonoor

  is maar een kippe eindje van Amersfoort. komen de bobo's nog eens een keer op de werkvloer

Of registreer je om te kunnen reageren.