Rundveehouderij

Nieuws 1198 x bekeken

FrieslandCampina en Agriterra versterken samenwerking

Arnhem/Amersfoort – Agriterra en FrieslandCampina formaliseren en breiden hun samenwerking uit bij de hulp aan boeren in Afrika en Azië. Dit hebben de directies van beide organisaties vastgelegd.

Agriterra en FrieslandCampina werken al enige tijd samen in het ondersteunen van zuivelcoöperaties in onder andere Kenia, Tanzania en Indonesië.  Deze samenwerking wordt verder uitgebouwd.

In de afgelopen tijd zijn al zo’n vijftien medewerkers van FrieslandCampina voor Agriterra op werkbezoek geweest om ter plekke te adviseren, trainingen te geven en haalbaarheidsstudies uit te voeren. FrieslandCampina heeft een eigen Dairy Development Programme (DDP). Dit maakt onderdeel uit van het programma voor maatschappelijk verantwoord ondernemen van FrieslandCampina. De ervaringen daaruit worden gebundeld met de kennis van Agriterra en verder versterkt. Sybren Attema, verantwoordelijk voor de uitvoering van DDP, ziet volop mogelijkheden: "Het programma helpt boeren in Azië en Afrika. Precies waar Agriterra al actief was en zijn netwerk heeft. Een combinatie van de activiteiten van beide organisaties voelt dan ook als een logische stap. Met onze kennis kunnen Aziatische en Afrikaanse melkveehouders een stuk efficiënter produceren."

Een van de concrete gevolgen van de vesterkte samenwerking is dat jaarlijks zo’n vijftien vrijwilligers van FrieslandCampina via Agriterra voor enkele weken naar Azië of Afrika gaan, zodat op een hele praktische manier kennisoverdracht plaatsvindt.

Of registreer je om te kunnen reageren.