Rundveehouderij

Nieuws 639 x bekeken 2 reacties

Franse melkproductie weer in de lift

Parijs - De Franse melkproductie ligt de laatste weken weer zo’n 2 procent hoger dan vorig seizoen.
Over de maanden mei en april kwam de Franse melkplas al 1,7 procent hoger uit dan het toch al hoge niveau in de eerste maanden van het voorafgaande melkjaar
Dat meldt de agrarische infodienst Agreste.
Frankrijk komt in het lopende melkjaar tot eind mei uit op bijna 4,35 miljard liter. De hogere melkproductie is te danken aan de gunstige weersomstandigheden voor de weidegronden. Omdat het inmiddels een stuk droger is geworden, voorspelt Agreste dat de tendens in juli mogelijk omgebogen is.

Laatste reacties

 • Ishtar

  Gelukkig maar, immers 70 % van de wereld bevolking heeft lactose intolerantie.
  Maar dat geeft niet, want uit vrije wil en met eerlijke reclame, is er toch nog een markt te winnen van miljarden consumenten die uit vrije wil 100000 keer bewerkte melk gaan drinken en denken dat dat goed is.
  En iedereen in elke hoek van de wereld zit echt te wachten op melk speciaal uit Frankrijk en Nederland.
  Ik zou melk de witte motor vertalen in alle talen, en alle reclames die in Holland werkten de laatse 50 jaar in gaan zetten in al die andere landen.
  Hopenlijk dat ze dan qua consumptie in de buurt van Nederland en Denemarken komen, immers wij zijn de beste van de wereld, en natuurlijk zijn wij voor vrije markt en subsidie willen we al helamaal niet, en we gaan gelukkig ook niet klagen straks als de melk prijs zakt.
  Immers voor onze belangen te behartigen hebben we LTO en de Rabobank en dat zit wel snor want daar zitten de bestuurders die gelukkig nooit klagen en altijd visie hebben.

 • koestal

  La vache qiu rit

Of registreer je om te kunnen reageren.