Rundveehouderij

Nieuws 3405 x bekeken 8 reacties

Eerste rundvlees met twee sterren Beter Leven

Lith - Slachterij Ebergen uit Lith en stierenboer Henk Broeders uit Berkel-Enschot brengen als eerste in Nederland rundvlees op de markt met twee sterren van het Beter Leven kenmerk.

De stierenhouder heeft duizend stieren en produceert zijn eigen voedergewassen. Er wordt nauwelijks gewerkt met antibiotica. Reden voor de Dierenbescherming om de hele lijn, inclusief vervoer en slacht, met twee sterren te bekronen.
Koeien met twee sterren van het Beter Leven kenmerk lopen ten minste 180 dagen van het jaar twaalf uur per dag buiten, zodat zij de ruimte hebben voor natuurlijk kuddegedrag, zoals grazen, herkauwen en rusten. Daarnaast blijven de kalveren minimaal vijf maanden bij de koe en krijgen vanaf veertien dagen geleidelijk aan steeds meer ruwvoer naast de moedermelk. Dit maakt de overgang van vloeibaar naar vast voedsel makkelijker.

Laatste reacties

 • B bob

  Ik heb een felle discussie gevoerd met een van de boerderij.nl leden en mag nu even smakelijk lachen. De Hollandse Rundveehouders zijn absoluut erg goed voor hun Dieren ( wereldwijd het nmeest fatsoenlijk) en degene die het extra goed doen mogen zich nu onderscheiden met een Keurmerk . Geweldig Nieuws Nederlandse Beter leven Producenten. Gefeliciteerd !!
  Bestel maar vast een Serrestal want het zal druk worden bij de Bedrijven die deze Geweldige stallen bouwen. Vraag wel een prijsopgave bij een paar buitenlandse ondernemingen want de Nederlandse bouwers werken met prijsafspraken en rukken je zo een poot uit!!

 • Elevage

  Het is duidelijk wat de koeien doen de hele dag, maar wat doen de stieren........... het gaat hier om een stierenhouder ;-)

 • B bob

  Volgens mij produceren die geen melk maar herkouwen ze ook en worden ze afgemest voor het vlees .;-p

 • joohoo

  hallo stieren in de wei los ,wat voor een hekwerk staat daarom heen.

 • j.

  Goed gedaan Ebergen Vlees en Broeders...
  Een mooie bekroning op het werk..!!!

 • B bob

  B.Memelink, Het artikel gaat het eerste stukje over het bedrijf dat de 2 sterrenstatus heeft gekregen en de rest gaat over wat de factoren waar de Dierenbescherming naar kijkt in de beoordeling in het geval van melkvee.

 • Sjaak

  Ok, leuke prestatie, maar...!

  Zou toch heel graag de beweegredenen weten van de dierenbescherming om nu juist aan dit bedrijf 2 sterren toe te kennen!
  Ongetwijfeld verdient dhr. Broeders deze erkenning, maar als ik de eisen lees om hier aan te voldoen, dan is dat bij dit bedrijf niet meteen van toepassing....
  Bedrijven die aangesloten zijn bij Pure Graze komen mijns inziens eerder daarvoor in aanmerking!
  Of komt het Hutten Catering goed uit...?!

 • famtillemans1

  pluimpje henk ....maar nu de meerprijs zien te realiseren van een kostprijs verhoging van 0.25 € cent de kg ....iedergeval succes

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.