Rundveehouderij

Nieuws 1704 x bekeken 3 reacties

Duitsers verwachten hoge maisopbrengsten

München - De snijmaisteelt in Duitsland stevent op hoge opbrengsten af.

Uit een enquête onder telers door Agrarheute blijkt dat 51 procent van de ondervraagden uitgaat van meer dan 45 ton per hectare. Nog eens 23 procent rekent op een opbrengst van 40 tot 45 ton per hectare, 15 procent op 35 tot 40 ton. De resterende 11 procent is minder optimistisch en voorziet 35 ton per hectare of minder. Voor wat betreft de korrelmaisteelt is een prognose beschikbaar van het Bauernverband (DBV). Deze federatie raamt de opbrengsten op 10,7 ton per hectare. Dat is dik boven het meerjarige gemiddelde van 9,8 ton. In totaal verwacht het DBV een korrelmaisvolume van 5,18 miljoen ton: 4,5 procent meer dan vorig jaar. Corr

Laatste reacties

 • enzerink1

  Denk dat ze van deci tonnen spreken.
  450 ton per ha zou erg mooi zijn.
  Geeft ook aan hoe de landbouwachtergrond van de redaktie is.

 • Sjaak

  450 ton per hectare...massaal gewas! Of is een hectare daar groter...?;)

 • christel.labee1

  Dank voor jullie reactie. Het is inmiddels aangepast.

Of registreer je om te kunnen reageren.