Rundveehouderij

Nieuws

DOC houdt voorschot stabiel

Hoogeveen - DOC Kaas houdt de voorschotprijs over augustus stabiel. Dit betekent dat een boer met een jaarleverantie van 8 ton melk €30,62 per 100 kilo ontvangt.

Directeur Jannes Oosterveld ziet dat ook de kaasmarkt weer positiever gestemd raakt, maar dat heeft nog geen invloed op de voorschotprijs over de maand augustus. "Als de markt goed blijft, zien we de resultaten daarvan in de komende maanden terug." Oostervelds verwachting is wel dat de uitbetaalcapaciteit toeneemt onder invloed van een positiever gestemde markt.

DOC wil de komende maanden ook een knoop doorhakken over het stimuleren van weidegang en de productie van weidekaas. Directie en bestuur staan positief tegenover de stimulering van weidegang, zodat ook kaas met hogere toegevoegde waarde kan worden gemaakt. Het is echter aan de leden om een definitief oordeel te vellen.

De coöperatie wil in de komende maanden ook een besluit nemen over uitbreiding van de productiecapaciteit. DOC staat voor de keus om wel of niet te investeren in een extra kaaslijn. De oude fabriek in het centrum van Hoogeveen moet vóór eind 2015 stoppen, maar een investering in een nieuwe fabriek zou discutabel kunnen worden als A-ware en Fonterra ook een nieuwe grote kaasfabriek in Noord-Nederland bouwen.

Of registreer je om te kunnen reageren.