Rundveehouderij

Nieuws 639 x bekeken

DMK mikt op één afzetkantoor voor Duitse versproducten

Berlijn - De Duitse zuivelmarktleider DMK wil met andere coöperatieve zuivelbedrijven de verkoop van versproducten bundelen om sterker te staan bij de prijsonderhandelingen met de grootgrutters. Dat meldt het Bauernverband (DBV) na een gesprek met DMK-bestuurstopman Otto Lattwesen.

Het Bauernverband juicht het plan toe. ”De voedingsdetailhandel mag in de onderhandeling niet constant strategisch in het voordeel zijn,” licht DBV-vicevoorzitter Udo Folgart toe. De bundeling zou inhouden dat er één verkoopkantoor komt voor versproducten. Folgart: ”Daarvan kunnen alle Duitse melkveehouders profiteren.” DMK heeft al eerder aangegeven meer samen te willen werken met de concurrenten. Directietopman Josef Schwaiger stelde in juni echter vast dat het bedrijf geen respons kreeg op zijn samenwerkingsbereidheid.

Of registreer je om te kunnen reageren.