Rundveehouderij

Nieuws

DMK koopt babyvoedingproducent Sunval

Zeven - De Duitse zuivelcoöperatie DMK breidt verder uit in babyvoeding. Het bedrijf koopt producent van biologische babyvoeding Sunval van participatiemaatschappij BWK in Stuttgart. De aankoop geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2012, zo melden beide partijen.

Sunval is een relatief kleine speler op de Duitse markt voor babyvoeding, met in 2010 een marktaandeel van 6 procent. Het bedrijf groeit echter snel, met name dankzij een sterk stijgende export. Volgens een mededeling van BWK en DMK steeg de omzet van Sunval in de afgelopen jaren met gemiddeld 36 procent naar een totaal van 37 miljoen euro in 2011.

De producten van Sunval zijn volgens DMK een mooie aanvulling op de al bestaande partefeuille van Duitslands grootste zuivelonderneming. Met het merk Humana is het al actief in de markt voor baby- en kindervoeding, zowel in Duitsland zelf als in een kleine vijftig andere markten. Daarbij is babyvoeding voor DMK een van de speerpunten voor verdere groei, net als dat het geval is bij het Nederlandse FrieslandCampina. Het zittende management van Sunval gaat met de overname mee naar DMK, omdat zij bewezen heeft Sunval goed te laten groeien.

Of registreer je om te kunnen reageren.