Rundveehouderij

Nieuws 2533 x bekeken 4 reacties

Bundeling van Europees melkaanbod

Brussel – Belgische, Duitse en Franse melkveehouders hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de oprichting van een melkbundelingscommissie.

Door het melkaanbod te bundelen kunnen ze gezamenlijk beter tegengewicht bieden aan afnemers bij de onderhandelingen over de opbrengstprijs van de melk. De samenwerking vindt zijn oorsprong in de belangenorganisatie EMB (European Milk Board). Volgens Sieta van Keimpema, vice voorzitter van de EMB, is de samenwerking op Europees niveau nodig omdat de huidige melkprijs te laag is en de productiekosten van melkveebedrijven niet dekt.

De partijen die gaan samenwerken zijn de Duitse ‘Milch Board’, het ‘France Milkboard’ uit Frankrijk en de ‘MIG- Milcherzeuger Interessengemeinschaft’ uit België.

Laatste reacties

 • joannes

  Zijn de Nederlanders niet uitgenodigd? Of.... Worden zij een tegenpartij?

 • hervé

  wel wel, gaan ze nu toch de boeren op 1 lijn krijgen ?
  hetgeen gedurende 5 jaar niet gelukt is, zou nu ineens wel lukken ?
  kheb 5 jaar aan de kar getrokken met mijn collegas van BDB, nu ga ik op de kar zitten, net zoals vele anderen het gedaan hebben:'het is heel goed hetgeen BDB doet, maar toch word ik geen lid, want ik heb dezelfde melkprijs als u...', en 'wanneer je 40 % van de melkplas zult gebundeld hebben, dan word ik ook lid...'. Ik zou ze doodgeslagen hebben, die profiteurs !!! Vandaag ben ik moegestreden, en sta ik ook aan de zijlijn. laat anderen maar eens de kar trekken, dan zullen ze ook eens weten hoe lastig het is als 't bergop gaat.

 • Mozes

  De DDB is net een medicijnman die zich inbeeld dat hij het weer kan beïnvloeden door de regendans uit te voeren. Als hij moe is van al dat gespring en het nog niet regent geeft hij de schuld aan zijn stamleden die niet genoeg meegedaan hebben.

 • info48

  Hervé dat je er moe van wordt kan ik me voorstellen maar gooi de frustratie van je af en houd het doel voor ogen en ga niet helemaal aan de zijlijn staan daar is n.l. weinig plaats.
  Daar staan al een hoop mensen zoals Mozes, hun negatieve gal te spuien ala Geert Wilders.

Of registreer je om te kunnen reageren.