Rundveehouderij

Nieuws

Britten slachten minder runderen en schapen

Londen – Het aantal geslachte schapen en lammeren ligt in Groot-Brittannië momenteel een stuk lager dan een jaar geleden. Ook bij runderen is sprake van een daling maar in mindere mate dan bij schapen.

De varkensslacht ligt echter op een hoger niveau dan een jaar geleden.
In de maand juli werden 178.000 runderen naar het abattoir gebracht, dat is ruim vijf procent minder dan vorig jaar. Bij schapen en lammeren daalde het aantal geslachte dieren met 13 procent naar 1.134.000. De Britse productie van schaaps- en lamsvlees kwam daardoor afgelopen maand ook 13 procent lager uit. Het aantal geslachte varkens was met 964.000 ruim drie procent hoger op jaarbasis. De productie van varkensvlees kwam daardoor iets meer dan vier procent hoger uit.

Of registreer je om te kunnen reageren.