Rundveehouderij

Nieuws 1724 x bekeken

Bongrain ziet toekomst somber in

Viroflay – Het Franse kaasbedrijf Bongrain vreest dat de economische situatie in vele delen van de wereld in de tweede jaarhelft nog sterkere gevolgen zal hebben voor de resultaten dan in de eerste zes maanden al het geval was.

In die afgelopen periode zag Bongrain de winst ook met 7,5 procent dalen naar 36,1 miljoen. Dat was mede te wijten aan afschrijvingen op de activiteiten in Spanje.

Bongrain – van onder meer Rambol en Paturain – kon de omzet in de eerste helft van dit jaar met 2,7 procent opvoeren naar net geen 2 miljard euro. Die omzetgroei is echter voor een deel toe te schrijven aan de consolidatie van de eerder overgenomen bedrijven Milkaut en Sinodis. De organische groei bij de verschillende kaasmerken kwam uit op 3,4 procent ‘maar dat zal in de tweede helft van dit jaar gaan vertragen.’

Of registreer je om te kunnen reageren.