Rundveehouderij

Nieuws 1087 x bekeken 1 reactie

'Aver Heino voor eind 2012 verkopen'

Heino - Wageningen UR verwacht het biologische proefmelkveebedrijf Aver Heino voor het eind van dit jaar te verkopen. Dat zegt Jan Visch van de afdeling livestock research van de WUR.

Van het bedrijf was al in mei 2010 bekend dat het op termijn zou sluiten. WUR verkoopt de proefboerderij omdat het in Leeuwarden een groot, centraal onderzoeks- en onderwijscentrum opzet: de Dairy Campus. Dit wordt het nieuwe centrum van onderzoek en onderwijs in de melkveehouderij.

Sinds Aver Heino in de verkoop zit, zijn er twee open dagen geweest. Begin september wordt bekend hoeveel biedingen er zijn binnengekomen. Volgens Visch gaat er door de verkoop van Aver Heino geen onderzoek verloren. "Het biologische onderzoek was al stopgezet. Daar gaan we ons incidenteel nog mee bezighouden. Maar alle bestaande onderzoeksresultaten zijn keurig bewaard."

Naast Aver Heino gaan ook melkveehouderij De Waiboerhoeve in Lelystad, Nij Bosma Zathe in Leeuwarden, Zegveld in Zegveld en Cranendonck in Soerendonk dicht. Met de kanttekening dat de Waiboerhoeve verplaatst wordt naar de nieuwe locatie in Leeuwarden: Nij Waiboerhoeve.

Het melkveeproefbedrijf De Marke in het Gelderse Hengelo blijft overigens wel bestaan. Dat komt omdat het een projectgebonden bedrijf is. "Zolang dat project loopt, blijft die locatie open", verzekert Visch.

Eén reactie

  • ...............

    Leeuwarden centraal?????

    Nij Bosma Zathe sluiten en dan weer een nieuwe oprichten ernaast, het moet wel weer wat kosten!!

Of registreer je om te kunnen reageren.