Rundveehouderij

Nieuws 1221 x bekeken

Arla gaat uit van herstel zuivelmarkt rond jaarwisseling

Herning - Arla verwacht eind dit jaar of begin volgend herstel op de zuivelmarkt en daarmee tevens hogere melkprijzen.

Dat heeft directietopman Peder Tuborgh woensdagavond gezegd op een leveranciersvergadering in het Deense Herning.

Tuborgh houdt echter wel een stevige slag om de arm. "Er zijn tekenen dat de prijzen weer stijgen, maar het is te vroeg om te zeggen hoeveel en wanneer precies. Dat mag men slap noemen, maar ik ken niemand in Europa die het wel kan. De grote vraag blijft hoe lang de tunnel is, maar we zien licht."

De massaal bezochte vergadering was belegd om de leveranciers uit te leggen, waarom Arla de melkprijs voor augustus nogmaals heeft verlaagd, ditmaal met 50 cent per 100 kilo. De meeste melkveehouders werken al met verlies wegens de massief gestegen voerkosten. Volgens Tuborgh  is de reden dat de markt onder druk staat van de supermarkten, die vorige maand een nieuwe melkprijsoorlog zijn begonnen.

Hij liet tevens weten dat het halfjaarsverslag van het concern dat binnenkort verschijnt een dalend resultaat laat zien. "We hebben extra veel uitbetaald aan de leveranciers en hebben dus geen geld op zitten hopen. Daar staat tegenover dat we ook aan onze financiële verplichtingen bij de banken moeten voldoen."

Of registreer je om te kunnen reageren.