Rundveehouderij

Nieuws 1528 x bekeken laatste update:10 aug 2012

Arla gaat dochterbedrijven verkopen om eigen vermogen te versterken

Aarhus - Zuivelconcern Arla gaat de komende paar jaar – tot 2015 - een aantal dochterbedrijven van de hand doen om het eigen vermogen te versterken met enkele honderden miljoenen euro.

Dat heeft de  directie woensdagavond naar buiten gebracht op een leveranciersvergadering.

Het vermogensversterkingsprogramma verkeert nog in de voorbereidingsfase, maar houdt tevens in dat er zal worden gesleuteld aan het voorraad- en kredietbeheer. Reden voor het programma is dat eerder dit jaar is besloten dat een groter deel van de winst aan de leden wordt uitgekeerd en minder naar de ondernemingsreserve gaat. Welke activiteiten eventueel in de etalage komen te staan wil de directie niet zeggen.

Het Scandinavische concern heeft net een aantal fusie- en bedrijfsovernamerondes achter de rug. Achtereenvolgens werden zuivelbedrijven overgenomen in Duitsland (Hansa Milch, Allgäuland en Milchunion Hocheifel), in Zweden (Milko) en in Groot-Brittanië (Milk Link). De overnames van Hocheifel en Milk Link zijn overigens nog niet goedgekeurd door de kartelautoriteiten.

Of registreer je om te kunnen reageren.