Rundveehouderij

Nieuws 1010 x bekeken

Zuivelveiling Fonterra weer iets verder in de min

Auckland (NZ)- De opbrengsten van zuivelproducten op de internetveiling van de Nieuw-Zeelandse coöperatie Fonterra zijn op dinsdagmiddag 17 juli wederom gedaald. De beursindex liet een daling van 0,9 procent zien ten opzichte van de vorige sessie op 3 juli.

Opmerkelijk is dat vollemelkpoeder daalde met 6,4 procent naar 2.584 dollar per ton (2.104 euro) terwijl de prijzen van boterolie en mageremelkpoeder stegen. De daling is bij een levering op de wat langere termijn echter wat kleiner.

Na de forse daling van 10 procent in de vorige sessie steeg boterolie 3,6 procent in waarde naar 2.845 dollar per ton (2.317 euro). Mageremelkpoeder steeg het meest in prijs met 4,9 procent en kwam uit op een gemiddelde prijs van 2.727 dollar per ton (2.221 euro).

De veiling duurde drie uur en er waren 15 biedronden nodig om de melkproducten te verhandelen. Net als op de vorige veiling werd er weer een redelijk grote hoeveelheid verkocht, 37.000 ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.