Rundveehouderij

Nieuws 674 x bekeken laatste update:31 jul 2012

Zelfzuivelaars overschrijden quotum met bijna 2 procent

Zoetermeer - Nederlandse melkveehouders die hun melk zelf op de boerderij verwerken en zuivelproducten verkopen moeten over heffingsjaar 2011/2012 480.000 euro superheffing afdragen.

Dat meldt het Productschap Zuivel (PZ). De zelfzuivelaars hebben hun quotum met ruim 1.700.000 kilo, ofwel bijna 2 procent, overschreden. Doordat een aantal boerderijzuivelbereiders hun quotum heeft onderschreden geldt voor de overschrijders een verevening van 5 procent waarover geen superheffing verschuldigd is. Het consumentenquotum beslaat minder dan 1 procent van het nationale melkquotum.

In heffingsjaar 2010/2011 werd het consumentenquotum met ruim 2,1 miljoen kilo overschreden. Dat leidde volgens het PZ tot een superheffing van 590.000 euro. In dat seizoen gold voor de overschrijders een verevening van 4 procent waarover geen superheffing verschuldigd is.

In mei werd al bekend dat wegens overschrijding van het quotum melkleveringen aan fabrieken ruim 16 miljoen euro superheffing moet worden opgelegd.

Of registreer je om te kunnen reageren.