Rundveehouderij

Nieuws

Weer bedreigt groenvoer in Ierland

Dublin – Het aanhoudend natte en te koude weer bedreigt de groei van groenvoer in Ierland. Als het weer niet snel verbetert, dan dreigt een tekort aan wintervoer.
Daarvoor waarschuwt voorzitter John Bryan van de Irish Farmers Association. "De erg moeilijke omstandigheden van de laatste weken leiden tot hogere kosten voor boeren en maken het moeilijk om het gras te oogsten. Wij schatten dat de helft van de oogst nog niet binnen is, wat erg ongewoon is voor het begin van juli. Die vertraging kan ernstige gevolgen hebben voor de situatie van de komende winter. Voldoende voer is een kritische factor als we de nationale veestapel uit willen breiden." De IFA tekent daarbij aan dat ook de tuinbouw in Ierland momenteel te lijden heeft onder het slechte weer.

Of registreer je om te kunnen reageren.