Rundveehouderij

Nieuws 4 reacties

USDA: melk en zuivel duurder in VS

Washington - De opbrengstprijzen voor boerderijmelk en zuivelproducten in de Verenigde Staten zullen in de rest van 2012 en in 2013 gaan stijgen.

Dit verwacht het Amerikaanse ministerie van landbouw in het jongste aanbodrapport. Oorzaken zijn de hoge voerkosten en een dalende veestapel in de VS. Door het dure veevoer gaat er meer vee naar de slacht en worden minder dieren aangehouden. Dit heeft een drukkend effect op de melkproductie en stuwt de melkprijs op.

Laatste reacties

 • joannes

  Eerst zien dan geloven!

 • agratax2

  Joannes dit is bij de vorige melkprijs daling ook gebeurd. Toen deels 9verplicht) vrijwillig en deels onder druk van de lege beurs. Boeren zonder grond en die zijn er velen in USA, zullen als de berichten kloppen zeer duur voer of geen voer hebben en moeten wel koeien afvoeren. De een zijn dood is de andere zijn brood wordt de toekomstige landbouw politiek.

 • Mels

  Dit is al begonnen heb ik uit de eerste hand vernomen,er is straks namelijk alleen voer tegen waarschijnlijk woekerprijzen.De akkerbouwers noch de veehouders in de VS hebben hier niks aan want er groeit gewoon niks.

 • Mels

  Dit is al begonnen heb ik uit de eerste hand vernomen,er is straks namelijk alleen voer tegen waarschijnlijk woekerprijzen.De akkerbouwers noch de veehouders in de VS hebben hier niks aan want er groeit gewoon niks.

Of registreer je om te kunnen reageren.