Rundveehouderij

Nieuws laatste update:21 jul 2012

SuperWijzer app controleert nu ook op binnenmelk

Den Haag - De gratis mobiele app ‘SuperWijzer’ controleert producten vanaf vandaag ook op de aanwezigheid van binnenmelk. Zo noemt de WSPA (World Society for Protection of Animals) melk die afkomstig is van koeien die nooit buiten komen.

Alle kazen in de Nederlandse supermarkten kunnen nu met de SuperWijzer app worden gescand op binnenmelk. Als een kaas binnenmelk bevat zal de SuperWijzer dit melden. Ook als een kaas ‘binnenmelkvrij’ is, dus gegarandeerd gemaakt van weidemelk, zal de applicatie een melding geven. Hiermee hopen WSPA en SuperWijzer mensen bewuster te maken van de herkomst van hun voedsel.

WSPA voert al enige tijd de ‘Kies binnenmelkvrij’-campagne. Hiermee wil de organisatie de aandacht vestigen op het groeiende aantal melkkoeien dat nooit meer in de wei komt. Nu al staat ruim een kwart van alle melkkoeien het hele jaar op stal.

Of registreer je om te kunnen reageren.