Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Subsidie voor schaapskuddes

Den Haag - Staatssecretaris Bleker komt na de zomer met een subsidieregeling voor schaapskuddes met bijzondere rassen.

Dat schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer. Als zeldzame schapenrassen worden aangewezen het Kempisch heideschaap, het Drents heideschaap, de Schoonebeeker, het Veluws heideschaap en het Mergellandschaap. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het aantal schaapskuddes dat in aanmerking komt voor de subsidie. Het gereserveerde bedrag van 640.000 euro is mogelijk onvoldoende om alle aanvragen te honoreren tot het volle bedrag (18.000 tot 28.000 euro per kudde) dat de Kamer per kudde voorziet. Een loting wordt als optie genoemd. De subsidieregeling treedt in werking voor goedkeuring door de Europese Commissie. De subiside kan wel worden vastgesteld maar niet eerder uitgekeerd dan nadat de Europese Commissie de regeling heeft goedgekeurd. Met deze subsidieregeling geeft Bleker uitvoering aan een motie van de Tweede Kamer. Het doel van de subsidie is ondersteuning van de exploitatie van deze kuddes ten behoeve van de instandhouding van de zeldzame schapenrassen en het behoud van cultuurhistorisch erfgoed.

Eén reactie

  • info140

    Hou toch eens op met dat loten!!
    Da's toch een systeem van niks. Stelletje krenten!

Of registreer je om te kunnen reageren.