Rundveehouderij

Nieuws

Praktijkcentrum Oenkerk opnieuw verkocht

Oenkerk - Het praktijkcentrum (PTC+) in Oenkerk is verkocht aan melkveehouder Willem Dijkstra uit het Friese Ee. Dat bevestigt PTC-vestigingsmanager Arjen Heerema. Vader en zoon Dijkstra willen in Oenkerk verder met hun melkveebedrijf.

Er is volgens Heerema een voorlopig koopcontract getekend voor de verkoop van het melkveebedrijf en het schoolgebouw in september dit jaar. PTC+ huurt de faciliteiten voor het geven van trainingen vervolgens terug. De logeergebouwen en de paardenhouderij vallen niet binnen de koop. Deze onderdelen van het praktijkcentrum staan volgens Heerema nog steeds te koop.

De huidige eigenaar, onderwijsinstelling Aeres uit Ede, wilde al langer van het complex af. Eerder ketste de verkoop aan agrarisch adviseur Rinse Kootstra op het laatste moment af. Ook hier was al een voorlopig koopcontract getekend. Volgens de Aeres Groep kreeg de toenmalige koper de financiering niet rond. Volgens Kootstra is de verkoop vastgelopen vanwege de aanvullende voorwaarden die bij de verkoop werden gesteld.

Heerema maakt duidelijk dat de Aeres Groep zich niet nog een keer de vingers wil branden.

“Dit keer hebben we meer zicht op de kredietwaardigheid van de koper”, zegt Heerema. “Onder het huidige bod ligt een zeer betrouwbare financiering.”

Saillant detail is dat Dijkstra ook was betrokken bij de voorgenomen verkoop aan Kootstra. Ook toen was Dijkstra volgens Heerema zijn belangrijkste gesprekspartner. Kootstra liet vorig jaar juni weten dat zijn eerste financier zich een week na bekendmaking van het overnamenieuws had teruggetrokken. Zijn financier, die anoniem wilde blijven, zou niet gediend zijn geweest van de publiciteit die een gehouden persconferentie had opgeleverd.

Of registreer je om te kunnen reageren.