Rundveehouderij

Nieuws 6 reacties

Ook supermarktketen Asda verhoogt melkprijs

Leeds - Asda, de tweede grootste supermarktketen van Groot-Brittannië, gaat Britse melkveehouders vanaf augustus tot het einde van het jaar 2 pence (0,02 cent) per liter meer betalen.

De melkprijsverhoging volgt op een reeks blokkades van melkfabrieken door honderden boeren om te protesteren tegen de dalingen van de melkprijs die door de grote zuivelfabrikanten zijn aangekondigd. Eerder besloten de winkelketens Co-op en Morrisons al gehoor te geven aan de acties en de melkprijs voor hun leveranciers te verhogen.

Laatste reacties

 • poldes

  in nederland wil de supermarkt de cono dwingen de kaas goedkoper te maken en in Engeland wil de supermarkt de boeren 2 cent bij de melk bij betalen.
  zijn de Nederlandse supermarkten wel goed en duurzaam bezig?

 • joannes

  Bij zoveel export als Nederland heeft voelen de Nederlandse Supermarkt ketens zich waarschijnlijk niet verantwoordelijk voor het rendement van de boer. En.. daar hebben ze nog een beetje gelijk in ook bij 50% export.

 • Sjaak

  Precies Joannes...en daarbij geldt, dat de boeren hier zo graag boeren, dat ze een slecht of geen rendement voor lief nemen.
  Zolang de boeren geen ondernemers worden, die rendement voorop stellen, zal het ook nooit niks worden met dat rendement...dan kun je melken wat je wilt, maar je wordt zelf nog meer gemolken;)

 • politiek

  Beste Sjaak , Inderdaad , zolang als die ,, ondernemers ,, van u , gelden kunnen ontvangen van ons ieder is het inderdaad de winnaar. Moet je het rendement halen met overheidsgelden , ben je dan echter nog wel een ondernemer zoals je aangeeft. Hoe kijkt u aan om die gelden te investeren in de gezinsbedrijven die meer zorgdragen voor een acceptabel buitengebied waar geheel Nederland meer trots op is. ??

 • Sjaak

  Beste Politiek,
  U doet uw naam eer aan...
  Die gelden, waar U het over heeft, zijn het gevolg van Europees politiek besluit na de 2e WO. De reden daarvoor was een gegarandeerd betaalbaar voedselpakket aan te kunnen bieden. Waar het toe heeft geleid is een ieder bekend...
  Zelfs met die gelden, is het rendement in de gehele landbouwsector allerbelabberst. De reden daarvoor is, mijns inziens, ons eigen schuld! Vaak weten we er nog een mouw aan te passen, door te werken volgens het 'gezinsbedrijfprincipe'...
  Ben daar geen voorstander van, want vaak wordt niet alle arbeid beloont, dat is niet meer van deze tijd en uiteindelijk leidt dat vaak tot conflicten!
  Heb overigens zelfs wel een gezinsbedrijf, maar doe het meestal alleen!
  De reden hiervoor is dat schaalvergroting mij geen rendement oplevert en ik sta er dan ook van te kijken, hoe mensen zich rijk kunnen rekenen...;)

 • Sjaak

  Overigens....beste Politiek,
  Wat betreft de verdeling van die gelden, daar wordt aan gewerkt vanuit Brussel en de nadruk komt steeds meer te liggen op de wijze en kwaliteit van produceren ipv. kwantiteit. Dit heeft oa. gevolg voor het buitengebied en of daar nu meer gezinsbedrijven positief aan bijdragen, zal nog moeten blijken...hoop echter wel dat het toekomstige gezinsbedrijf alle arbeid reeel kan belonen, dat verdienen ze!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.