Rundveehouderij

Nieuws 707 x bekeken

Ook Egypte opent grenzen voor Nederlands fokvee

Zoetermeer – In navolging van Marokko en Turkije heeft ook Egypte haar grenzen voor Nederlands fokvee opengesteld. Dat zegt Reinoud van Gent, directeur van exportorganisatie Veepro. Vanwege het Schmallenbergvirus hebben derde landen massaal de grenzen gesloten voor Nederlands fokvee. In de eerste helft van 2012 wisten de exporteurs desondanks zo’n 16.000 vaarzen te exporteren. Het gaat om voorlopige cijfers. In 2011 stond de teller na een half jaar op 24.000.

Van Gent gaat er van uit dat in het tweede kwartaal van 2012, met iets meer dan 7.000 dieren, het dieptepunt is bereikt. In deze periode ondervonden de exporteurs de meeste hinder van de maatregelen die genomen zijn vanwege het Schmallenbergvirus.

Of registreer je om te kunnen reageren.