Rundveehouderij

Nieuws 300 x bekeken

Noors Tine koopt Amerikaans Alpine Cheese

Oslo - Het Noorse zuivelconcern Tine lijft de Amerikaanse kaasmaker Alpine Cheese in. De Noren mikken daarmee op een sterkere greep op de productie en afzet. Tot dusver maakte Alpine Cheese voor Tine kaas in licentieproductie.

Het gaat daarbij om het kaasmerk Jarlsberg, qua smaak en consistentie te vergelijken met Edammer of Emmentaler. Tine is van plan de productiecapaciteit verder op te schroeven. Volgens de Noren behoort het merk tot de populairste kaassoorten in de Verenigde Staten. Het uit 1956 stammende recept houdt Tine angstvallig geheim. "Slechts een paar mensen kennen het," aldus concerncommunicatiechef Lars Galtung in Oslo. Alpine Cheese is gevstigd in Winesburg in Ohio.

Of registreer je om te kunnen reageren.