Rundveehouderij

Nieuws 1564 x bekeken 1 reactie

’Müller misleidt consument met Alpenmelk’

Hamburg - Zuivelconcern Müller houdt de consument met zijn melkmerk ’Alpenmilch’ voor de gek, de melk wordt niet door bergboeren geproduceerd. Dat is het oordeel van consumentenbelangenorganisatie Verbraucherzentrale Hamburg.

Het grootste deel van de Alpenmlich komt van boeren rondom München. De hoofdstad van de Duitse deelstaat Beieren ligt 90 kilometer noorderlijker dan de Alpen. Müller erkent dat de melk ook uit het Alpenvoorland komt. De Verbraucherzentrale stelt vast dat de consumenten voor het merk meer betalen, omdat ze er vanuit gaan dat de melk van koeien op Alpenweiden afkomstig is. Dat onderbouwt de instantie met een enquête. Tegen de 80 procent van de consumenten blijkt te geloven in het bergweidenverhaal.

Eén reactie

  • joannes

    Een verkeerd voorbeeld van toegevoegde waarde. Maar ze verkopen de yoghurt duur! Het geeft maar weer aan dat een goed verhaal op het etiket moet kloppen!

Of registreer je om te kunnen reageren.