Rundveehouderij

Nieuws 427 x bekeken

Müller en PepsiCo in bouw Amerikaanse yoghurtfabriek

New York/München - Het Duitse zuivelconcern Müller begint binnenkort in samenwerking met frisdrankenpartner PepsiCo met de afzet van yoghurtproducten in de Verenigde Staten.

De partners hebben een joint venture in het leven geroepen voor de bouw van een fabriek in de plaats Batavia in de staat New York. De joint venture heet Müller Quaker Dairy. PepsiCo verzorgt de distributie en verkoop via haar netwerk. Voor de frisdrankenfabrikant is de Amerikaanse zuivelmarkt nieuw terrein. Vorig jaar nam het bedrijf al de zuivelonderneming Wimm-Bill-Dann in Rusland over. In 2009 ging PepsiCo een partnerschap aan met Almarai in Saoedi-Arabië. Müller roerde zich eerder dit jaar op de bedrijfsovernamemarkt met de inlijving van het Schotse Wisemann.

Of registreer je om te kunnen reageren.