Rundveehouderij

Nieuws 3524 x bekeken 7 reactieslaatste update:17 jul 2012

Miltvuur op rundveebedrijf in Saksen-Anhalt

Maagdenburg - In het Duitse Stendal in Saksen-Anhalt is in een zoogkoeienstapel miltvuur uitgebroken. Dat hebben laboratoriumproeven van het Friedrich-Loeffler-Institut (LFI) bevestigd.

De oorzaak is nog niet vastgesteld. Onderzocht wordt in hoeverre de dieren hebben gegraasd op grond waar in het verleden mogelijk kadavers zijn begraven. Tevens is alarm geslagen omdat een dode koe van het bedrijf in de Elbe is gevallen en tot dusver niet kon worden opgespoord. De rivier wordt afgezocht met een helikopter. Burgers is gevraagd de autoriteiten te waarschuwen als ze het kadaver ontdekken. Het getroffen bedrijf is onmiddellijk gesloten.

Laatste reacties

 • Mulders

  Wordt er bij miltvuur niet geruimd?

 • Fleur de lille

  Oeps, mogelijk gevaarlijk kadaver kwijtgeraakt in de Elbe.

 • Mozes

  Wordt er ook drinkwater uit de Elbe gehaalt?

 • joannes

  Ze zullen drinkwater uit de Elbe wel even stoppen maar dieren zullen blijven drinken. Het besmettings gevaar is al groot maar in een rivier is het volgens mij zeer groot. Daar zullen de burgers wel op reageren met angst en vragen? Wanneer je zonder enige kennis de Wiki pagina bekijkt is het behoorlijk gevaarlijk en zou het direct geisoleert moeten worden. Het tegenover gestelde is gebeurd! Het Kadaver ligt ergens in stromend water te rotten!

 • Lie

  @# 1
  Nee bij miltvuur wordt niet geruimd, er bestaat een vaccin en andere dieren op een bedrijf worden meestal gevaccineerd en het bedrijf wordt voor bepaalde tijd op slot gezet.

 • Mulders

  @lie bedankt wist ik niet maar omdat de gevolgen zo ernstig kunnen zijn had ik er niet van staan te kijken

 • agratax2

  In het verleden werden de dieren met miltvuur gedood en ter plekke begraven of verbrand. Transport van de met miltvuur besmette dieren of kadavers is te gevaarlijk voor besmetting. Bij miltvuur vergeleken is de door burgers gevreesde Q koorts een zacht eitje.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.