Rundveehouderij

Nieuws 430 x bekeken

Melkproductie VS toegenomen

Washington - De Amerikaanse melkproductie is dit jaar tot nu toe sterker gestegen dan in dezelfde periode in 2011. Volgens het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) is er in totaal 461,8 miljoen kg melk geproduceerd.

Dat komt neer op 11,6 miljoen kg of 2,6 procent meer dan in 2011. De melkproductie in de Verenigde Staten steeg in 2011 al met 2,5 procent tot 450,3 miljoen kg en in 2010 werd eveneens al een stijging van 2 procent gerealiseerd. Terwijl de Amerikaanse melkveehouders in 2009 nog goed waren voor een daling van de productie.

De groei van de Amerikaanse melkproductie wordt voor het grootste deel toegeschreven aan de melkprijsstijging door een wereldwijd aantrekkende vraag naar zuivelproducten. Als reactie op de hogere melkprijzen proberen veehouders nu hun veestapels weer uit te breiden en meer te melken.

Al kampen diezelfde veehouders op dit moment wel met slinkende marges. Zo lopen de kostprijzen door duur voer steeds verder op. De grootste boosdoener is de aanhoudende droogte in met name het midwesten van de Verenigde Staten. Boeren die voer moeten aankopen, betalen hierdoor steeds vaker de hoofdprijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.