Rundveehouderij

Nieuws

Melkprijs Garantiecertificaat 32 euro per 100 kilo melk

Emmeloord – Dairy Trading Online (DTO) heeft dinsdag 17 juli een derde Melkprijs Garantiecertificaat in de markt gezet met een waarde van 32 euro per 100 kilo. Het certificaat heeft een looptijd van een half jaar.

Met het certificaat krijgen melkveehouders de mogelijkheid melk tegen een stabiele prijs vast te zetten. Het vorige certificaat met een looptijd van een half jaar werd 12 juni geplaatst op basis van een melkprijs van €31,80 per 100 kilo melk. Maandelijks vindt er een verrekening plaats op basis van de garantieprijs van FrieslandCampina. Het verschil tussen de waarde van het certificaat en de garantieprijs krijgen veehouders vergoed. Het verschil tussen de actuele garantieprijs (32 euro) en het in juni geplaatste certificaat is 20 cent in het nadeel van de veehouder.

In maart kwam DTO met het eerste certificaat. Dat had een waarde van 34 euro per 100 kilo melk. Dit certificaat geldt tot maart 2013. Momenteel krijgen melkveehouders met dit certificaat €2,20  per 100 kilo melk uitbetaald.

De kosten voor een Melkprijs Garantiecertificaat, ongeacht het aantal, bedragen 250 euro per overeenkomst. Daarnaast betalen melkveehouders een bedrag van 15 cent per 100 kilo melk per jaar aan provisie. De certificaten kunnen alleen afgesloten worden over hoeveelheden melk die daadwerkelijk worden geproduceerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.