Rundveehouderij

Nieuws 1706 x bekeken 1 reactie

Massale demonstratie Britse melkveehouders voorspeld

Londen - Britse melkveehouders lijken later deze week massaal op te komen voor een demonstratie in Londen tegen de recente verlagingen van de melkprijzen.
Volgens de boerenbond NFU worden uit het hele land busreizen naar de hoofdstad georganiseerd. Tot nu toe wordt gemikt op zeker duizend demonstranten maar dat kunnen er meer worden.

De demonstratie valt samen met een crisisberaad dat staatssecretaris Jim Paice heeft belegd met alle betrokkenen uit de zuivelwereld. Dat volgt op de aankondigingen van alle grote bedrijven dat de melkprijs per 1 augustus opnieuw omlaag gaat na eerdere verlagingen over de maanden mei en juni. Voor de bijeenkomst is inmiddels een zaal gereserveerd waar zeker 2.000 mensen in kunnen. ‘’We hebben een open uitnodiging en verwachten tussen de 500 en 2.000 mensen. De geest is nu duidelijk uit de fles,’’ denkt hoofd zuivelzaken Rob Newbery van de National Farmers Union. De boerenbond heeft daarbij laten weten ‘dat het legitieme acties elders in het land eveneens zal steunen.’

Ruud Peys

Eén reactie

  • joannes

    Daar gaan we.... De temperatuur stijgt! Melk prijzen dalen, Voerprijzen stijgen, een flink aantal investeringen met subsidie in de steigers,...... Dat alles omdat de rekenaars, met cijfers de wereld behoefte prognotiseerde en vast stelde dat het logisch was dat de consumptie zou stijgen: vooral in Azië. We zijn er collectief ingeluisd!!! Wie profiteren van deze prognoses? De financiers en het industriele circus rond de veehouderij. Zij hebben de centen binnen en de boeren hebben getekend voor een verplichting om de investering af te lossen in ..... 10 Jaar, op basis van verkeerde prognoses met flinterdunne marges. Omdat je anders moet afrekenen met de belasting voor de kapitaal groei die je gerealiseerd hebt op je land wat tot op heden gelukkig nog schaars is. In Denemarken begint ook de grond waarde te dalen. We zijn gewoon gegijzeld!

Of registreer je om te kunnen reageren.