Rundveehouderij

Nieuws

Lactalis sluit drie fabrieken Parmalat

Rome - Lactalis sluit drie fabrieken van dochteronderneming Parmalat in Italië. Dat meldt het Wirtschafsblatt. Het gaat om fabrieken in Genua, Como en Pavia waar kaas, boter en melk wordt geproduceerd.

In de fabrieken werkt 120 man personeel. De onderneming is in overleg met de vakbonden. De sluiting van de fabrieken maakt onderdeel uit van een reorganisatie van de Italiaanse activiteiten van Lactalis. Door efficiëntieverbeteringen wil het Franse zuivelconcern zijn concurrentiepositie verbeteren.

De melkconsumptie in Italië is in de laatste vijf jaar met 15 procent gedaald terwijl de productiekosten zijn toegenomen. Het zuivelconcern investeert 60 miljoen euro in het moderniseren van de overige Parmalat-fabrieken. Lactalis nam in 2011 voor 2,4 miljard euro een aandeel van 83 procent in Parmalat. Werknemers van Parmalat zijn boos en vinden dat Lactalis zich met de sluiting niet aan gemaakte afspraken houdt.

Of registreer je om te kunnen reageren.