Rundveehouderij

Nieuws 2208 x bekeken 5 reacties

Kalverhouderij stopt met cefalosporinen

Den Haag - De vleeskalverhouderij mag vanaf 15 augustus helemaal geen cefalosporinen meer gebruiken.

Dat heeft het Productschap Vee en Vlees (PVV) besloten. Tot nu toe is het gebruik van deze derde generatie antibiotica nog beperkt toegestaan, maar uit registratiegegevens is gebleken dat cefalosporinen zo weinig worden gebruikt dat stoppen ook kan.

Laatste reacties

 • politiek

  Ik was in de veronderstelling dat de derde generatie antibiotica al eerder verboden was ter bescheming van de humane ,, sector,,

 • joannes

  Zo, zie je maar transparantie...... Ze moeten heel eenvoudig gewoon de distributie en facturen publiek maken. Wie neemt wat af en hoeveel? Met een controle per bedrijf op gebruik. Net als bij die Top Sporters, die doen zichzelf het kwaad aan, overigens ook om voorbij de limit te komen.

 • PWisse

  Mooie grappen zijn dat, eerst de kalverhouders vertellen dat deze middelen alleen gebruikt mogen worden als het echt niet anders kan. Hier wordt goed naar geluisterd en vervolgens verbied je de middelen omdat ze nauwelijks gebruikt worden...

  Niks mis met meer regulering tov antibiotica, maar tot nog toe wordt elke inspanning van de veehouderij beloonde met strengere regelgeving 'omdat het gebruik zo sterk teruggebracht wordt kan het nog wel lager'.

 • wzandbergen1

  Tja, PWisse zo zie je maar weer. Wordt een middel (te) veel gebruikt grijpt de overheid in door de hoeveelheid te gebruiken middel te beperken. Doe je wat de overheid wil, minder middelen gebruik, wordt je door het produktschap gepakt door verbod op middel vanwege (te) weinig gebruik. Het meest effectieve medicijn, volgens mij, geen kalveren uit het buitenland accepteren.Zo voorkom je het binnen halen van ziektes in de des betreffende land. Zoals mkz in 2001 kwam met invoer van britse kalveren, en de gevolgen zijn bekend.......

 • politiek

  Tja, PWisse en wzandbergen1. We hebben het over de derde generatie antibiotica dus inmiddels. Telkenmale als bacterien resistent worden tegen een middel probeerd men dat maar weer te bestrijden met een nog sterker antibiotica, of een schepje erbij. ( derde en de vierde generatie ) Vind de veehouderij-sector het nu toch zo erg dat men antibiotica wil ,,reserveren,, voor de humane ,,sector,, om daar efficient te kunnen zijn bij ziektes. En PWisse. De vraag die u steld of het nog lager kan dat antibioticagebruik in de veehouderij is niet aan de orde. Het zal lager MOETEN. Men is nog niet op de helft van de doelstelling die gezet is voor 2015.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.