Rundveehouderij

Nieuws

Interesse FrieslandCampina voor grond Barneveld

Barneveld - FrieslandCampina heeft belangstelling voor bouwgrond in de gemeente Barneveld, om daar een melkpoederfabriek te vestigen.

Dit bevestigt een woordvoerder van de gemeente. Over de grootte van de bouwlocatie en de precieze plek kan nog niets worden meegedeeld. De gemeente Barneveld gaat met het wensenlijstje van FrieslandCampina in de hand op zoek naar de meest geschikte plek. Of en wanneer er een fabriek wordt gebouwd, is afhankelijk van wat Barneveld uiteindelijk kan bieden. De vraag naar een bouwlocatie is uitgegaan van FrieslandCampina, stelt de gemeente. Als redenen om voor Barneveld te kiezen, wordt genoemd dat de gemeente centraal in Nederland ligt, goed bereikbaar is en is gelegen in FoodValley, de regio waar agri-food en innovatie zich concentreren.

Of registreer je om te kunnen reageren.