Rundveehouderij

Nieuws

Grondstofwaarde melk doorbreekt dalende lijn

Kiel - De grondstofwaarde van melk heeft in juni de dalende lijn onderbroken met een stijging naar 27 cent per kilo bij 4 procent vet. Dat blijkt uit de berekeningen van voedingseconomisch onderzoeksinstituut IFE in het Duitse Kiel.

In vergelijking met mei is sprake van een verbetering met 1,7 cent. Het is voor het eerst sinds november vorig jaar dat de grondstofwaarde herstel laat zien. Deze marktindicator wordt maandelijks vastgesteld aan de hand van de prijsontwikkeling van boter en magere-melkpoeder. De vetwaarde was in juni 11,2 cent per kilo. Vorig jaar juni was de vetwaarde 18,3 cent en de grondstofwaarde 37,2 cent per kilo melk met 4 procent vet, aldus IFE. De genoemde prijzen gaan uit van levering vrij laadperron zuivelfabriek.

Of registreer je om te kunnen reageren.