Rundveehouderij

Nieuws 703 x bekeken

Garantieprijs FrieslandCampina stabiel

Amersfoort - Zuivelconcern FrieslandCampina houdt de garantieprijs voor juli op €32,00 per 100 kilo. Die is daarmee gelijk aan de prijs voor juni. Netto ontvangen de leden echter €2,30 per 100 kilo meer omdat de zomerheffing vervalt.

 

Leden met een jaarlijkse leverantie van 800.000 kilo melk ontvangen netto €32,05 per 100 kilo, terwijl ze een maand eerder €29,73 beurden.

Als reden voor het stabiel houden van de garantieprijs noemt FrieslandCampina de verwachting dat de uitbetaalprijzen voor boerderijmelk bij de concurrentie nauwelijks zullen wijzigen, vooral als gevolg van de zomerperiode. Dan is de zuivelmarkt gewoonlijk rustig. Als dit naderhand anders blijkt, corrigeert FrieslandCampina de garantieprijs gewoonlijk achteraf.

Ondanks dit alles ziet zuivelreus reden om de onderliggende waarden voor vet en eiwit aan te passen. De vetprijs wordt met 14 cent per kilo verhoogd naar €2,85. Dit als gevolg van een tijdelijk betere markt voor boter en room. De eiwitprijs wordt in reactie daarop met 17 cent per kilo verlaagd naar €6,52.

Of registreer je om te kunnen reageren.