Rundveehouderij

Nieuws 5 reacties

FrieslandCampina wil 35 miljoen investeren in fabriek

Leeuwarden – FrieslandCampina wil nog eens 35 miljoen euro investeren in zijn fabriek in Leeuwarden. Dat meldt het Friesch Dagblad.

Na de zomer volgt naar verwachting een besluit van de raad van commissarissen om 35 miljoen euro te steken in uitbreiding van het aantal productielijnen van melkpoeder en gecondenseerde melk. Eerder besloot de onderneming al 13 miljoen euro te investeren in de uitbreiding van de capaciteit van de melkpoederafdeling. De uitbreidingen zijn vooral een gevolg van een grotere vraag naar zuivel vanuit Afrika en Azië.Laatste reacties

 • Mels

  Ze zullen wel moeten als ze straks alle extra melk willen kunnen verwerken.....

 • joannes

  Ja, Ja,..... Dus men gaat melken voor melkpoeder en gecondenseerde melk.. Die verkocht moet worden aan de ¨arme landen¨ Dat noem ik nog eens eens productieve investering. Maar zoals Mels al zegt.... Ze zullen wel moeten om de overproductie aan melk zodirect weg te krijgen. Ze kunnen het in ieder geval als poeder en gecondenseerde melk voor interventie aanbieden als de prijs door de knieën gaat.

 • agratax2

  Joannes de arme landen zijn niet meer zo arm. China en India hebben reeds enorme hoeveelheden grondstoffen over de hele wereld in hun bezit en hebben geld pakhuizen als oom Dagobert Duck. Ik zie ze daar over enkele jaren geen poedermelk meer drinken, dan eisen ze net als de Arabieren dagvers bij hun ontbijt.

 • joannes

  Nou, Nou,..... Agratax1 wanneer je gelijk hebt, hebben ze zodirect bij Friesland Campina een 35 mlj investering die ze af moeten schrijven omdat en de Chinezen zelf de koeien kopen en ze zelf verwerken. Ze hebben geld, maar nog geen middelen. Voor Dagverse melk ligt Nederland te ver om China te kunnen bedienen.

 • GdD

  chinese inwoners hebben een totaal ander reaktie op zuivelprodukten, hun metabolisme kan niet eens tegen zuivel, men verteert het eenvoudig niet! Zou FC beter moeten weten, en zou FC eens wat meer in die hollandse boer moeten durven investeren, werkelijke duurzaamheid THUIS toepassen.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.