Rundveehouderij

Nieuws 1376 x bekeken

Fins Valio verkoopt Belgisch kaasbedrijf Vache Bleue

Helsinki- Het Finse zuivelconcern Valio doet haar Belgische dochterbedrijf Valio Vache Bleue van de hand. Kopers zijn de huidige manager van de Belgische vestiging, directietopman David Parent, en de ex-directietopman Free Vroome.

Valio Vache Bleue is een kaasverpakkings- en distributiebedrijf dat zowel door Valio gemaakte Emmentaler als diverse kaassoorten van andere zuivelaars verkoopt. In 2011 zette Vache Bleue 12 miljoen kilo af en draaide het een omzet van 56 miljoen euro. Vache Bleue zet de bedrijvigheid op de oude voet voort. Het personeelsbestand (137 personen) wordt gehandhaafd. Valio zelf zegt minder te zijn gaan focussen op Emmentaler dan voorheen en meer op andere soorten en merken. Met name de Russische markt is mede daardoor belangrijker geworden. De Finnen waren eigenaar van Vache Bleue sinds 1996.

Of registreer je om te kunnen reageren.