Rundveehouderij

Nieuws 3 reacties

Eerste duurzame soja in India

Utrecht - In India hebben de eerste sojaboeren aangetoond dat ze voldoen aan de internationale afspraken die gemaakt zijn door de ronde tafel voor verantwoorde soja.

Dat meldt ontwikkelingsorganisatie Solidaridad. Ondermeer FrieslandCampina en Cono Kaasmakers zijn bij het project duurzame soja betrokken.

Laatste reacties

  • gifsoja.nl

    Graag een beetje zorgvuldiger journalistiek. RTRS soja is beslist niet duurzaam. De overgrote meerderheid van deze soja is GGO roundup ready, besproeid met grote hoeveelheden bestrijdingsmiddelen. Met rampzalige gevolgen voor ecosysteem, lokale bevolking en lokale voedselvoorziening. De RTRS zelf maakt dan ook geen gebruik van het woord 'duurzaam'. Terecht, want dat is het zeker niet. Alleen al het feit dat we soja uit Zuid-Amerika naar Europa slepen om de dierindustrie te voeden is beslist niet duurzaam. Dat Solidaridad nu het lef heeft om daar soja uit nota bene India aan toe te voegen heeft werkelijk niets met duurzaamheid te maken. Let wel, veevoer uit India halen voor de dierindustrie hier. Waar zijn we in hemelsnaam mee bezig!?

  • joannes

    Dat is natuurlijk weer ¨ruilhandel¨: Wij nemen een beetje van jullie als jullie ons helpen met......! En mogelijk met subsidiegeld zodat er ook wat geld kan worden rond gepomp in de ¨vrinden¨ circuits. En ... een paar mooie reisjes op kosten van de boeren.

  • Boertje-M-sob Henak

    godverdomme ,gaan ze die rotzooi duurzaam noemen ??

Of registreer je om te kunnen reageren.