Rundveehouderij

Nieuws 375 x bekeken

EU-subsidie voor promotie Schots vlees

Edinburg – Het Schotse vleesschap Quality Meat Scotland heeft 2,5 miljoen euro aan Europese subsidie ontvangen voor een promotiecampagne voor Schots rund- en lamsvlees. QMS gaat de campagne voeren in acht Europese landen waaronder Nederland en België.

Het schap moet zelf een even groot bedrag op tafel leggen uit de heffingen zodat in totaal vijf miljoen euro beschikbaar is. Het is de derde keer dat QMS met succes een Europese subsidie voor dit doel heeft aangevraagd. "We zijn daar erg blij mee, mijn mensen hebben veel tijd en aandacht besteed aan het opstellen van de aanvragen en dat levert nu resultaat op", aldus directeur Uel Morton. De helft van het budget wordt besteed op de thuismarkt in Groot-Brittannië. De promotie-activiteiten in de verschillende landen beginnen in oktober en zullen over een periode van drie jaar worden uitgesmeerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.