Rundveehouderij

Nieuws 299 x bekeken 1 reactie

EMB steunt acties Britse melkveehouders

Brussel - De European Milk Board (EMB) heeft verklaard dat zij de Britse melkveehouders volledig steunen in hun acties en protesten tegen het verlagen van de melkprijs.

Vorige week blokkeerden Britse melkveehouders meerdere melkfabrieken in Engeland om zo hun eisen kracht bij de zetten. De melkverwerkers kondigden aan dat de melkrpijs die de boeren ontvangen met iets meer dan 3 eurocent zou dalen. President van de EMB, Romuald Schaber: ,,We moeten er alles aan doen om de maatschappij bewust te maken van de huidige melkcrisis met ineenstortende melkprijzen en een dramatische overproductie. Melkveehouders en verantwoordelijke consumenten moeten in heel Europa elkaar steunen en hun verontwaardiging over de ondraaglijke situatie duidelijk maken. Voorstellen voor concrete maatregelen om de situatie te verbeteren, zoals vrijwillig afzien van levering en een monitoringsagentschap voor de melkmarkt in Europa, liggen klaar. Ze moeten slechts door de beleidsmakers worden opgepakt en uitgevoerd.“

Eén reactie

  • joannes

    Wat wordt er nu eigenlijk bedoeld met¨ We moeten er alles aan doen om de maatschappij bewust te maken van de huidige melk crisis met ineenstortende melk prijzen en een dramatische overproductie¨? De EMB organisatie zegt dus dat ze als producenten zelf schuldig zijn aan lage prijzen met de ¨dramatische¨ overproductie? En... vragen hulp, lees subsidie, aan de maatschappij ze weer te helpen. Ondertussen wordt de een na de ander grotere stal gebouwd en lopen er vergunning aanvragen voor megastallen 1000+ . Wat een hypocriete organisatie!

Of registreer je om te kunnen reageren.