Rundveehouderij

Nieuws

Duitse melkquotumprijzen iets hoger

Berlijn - De Duitse melkquotumprijs is maandag op de zomerronde van de beurshandel ten opzichte van de voorlaatste ronde in april met 2 cent gestegen. Het gemiddelde voor de Bondsrepubliek als geheel komt uit op 13 cent per kilo.

Op de westelijke beurs steeg de prijs naar 14 cent per kilo (plus 2 cent), op de veel kleinere oostelijke beurs naar 5 cent (plus 1 cent). In totaal werd 135,6 miljoen kilo omgezet. Het aantal kopers dat met de juiste prijs inzette en productierechten toegewezen kreeg is 2091. Ruim 1700 bieders bleven met lege handen staan. In april was de omzet wel hoger. Toen kwam deze uit op 204,2 miljoen kilo. Per saldo zette zich de verschuiving van de melkrechten naar met name Nedersaksen ten kosten van Beieren door. Nedersaksen krijgt er tegen 9,4 miljoen kilo bij, Beieren verliest ruim 5,3 miljoen kilo.

Of registreer je om te kunnen reageren.