Rundveehouderij

Nieuws

Droogte VS begint ook melkveehouders parten te spelen

Washington – Melkveehouders in de Verenigde Staten (VS)moeten zich voorbereiden op de gevolgen van langdurige droogte. Diverse deskundigen waarschuwen in de Amerikaanse media voor oplopende voerprijzen.

De opties zijn het tijdig op zoek gaan naar alternatief voer, of het reduceren van de omvang van de veestapel. De aanvoer van graan en soja staat onder druk vanwege de langdurige droogte die het middenwesten van Amerika treft. De opbrengstverwachting voor de belangrijkste regio, de Amerikaanse graanbelt, is al een aantal maal naar beneden bijgesteld. Daarbij valt in een aantal regio's van de VS ook de opbrengst van grasland tegen.

Zakenbank Goldman Sachs heeft haar advies wat betreft het kopen van aandelen Dean Foods afgelopen vrijdag gewijzigd van kopen in neutraal. De bank verwacht dat de Amerikaanse melkproductie gaat lijden onder de hoge voerprijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.