Rundveehouderij

Nieuws

DOC neemt Cheesepartners geheel over

Hoogeveen - DOC Kaas wil volledig eigenaar worden van kaashandelaar Cheesepartners Holland. Dit heeft het bedrijf vrijdag bekend gemaakt.

Tot nu toe heeft DOC Kaas een aandeel van slechts 42 procent in Cheesepartners, terwijl Westland 50 procent van de aandelen bezit en Rouveen Kaas 8 procent. Met beide andere aandeelhouders is in principe overeenkomst bereikt over de verkoop van hun aandelen in Cheese Partners.  De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring door de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA). De verwachting is dat dit geen problemen gaat opleveren.

Directeur van DOC Kaas Jannes Oosterveld Kaas stelt dat de voorgenomen overname van alle aandelen in Cheesepartners Holland past in de ingezette koers om DOC Kaas in commercieel opzicht verder te versterken. In april van dit jaar maakte DOC Kaas bekend dat het samen met Vergeer Holland de in de problemen geraakte kaashandelaar en verwerkers Van de Kraats wilde overnemen. Die transactie is inmiddels goedgekeurd door de NMA.

Westland Kaas trekt zich terug en gaat zich met name focussen op de verkoop en marketing van kaasmerken in binnen- en buitenland.

Cheesepartners Holland blijft als zelfstandig bedrijf op de markt actief met een breed assortiment kaas. Dat blijft gebeuren vanuit Huizen, waar het bedrijf kantoor houdt. Wel zal dat zijn onder leiding van een nieuwe algemeen directeur. De huidige algemeen directeur Arthur Schaap heeft aangegeven dat hij zal vertrekken.

Of registreer je om te kunnen reageren.