Rundveehouderij

Nieuws 825 x bekeken

Britse melksector krijgt gedragscode

Londen – De Britse melkwereld heeft met staatssecretaris Jim Paice van landbouw een basisovereenkomst gesloten voor een vrijwillige gedragscode. De partijen in de zuivelsector gaan de bijzonderheden de komende tijd verder uitwerken.

Voornaamste uitgangspunt is dat de positie van de melkveehouder in de keten wordt versterkt. Dat is het resultaat van spoedoverleg tussen de bewindsman en minister Caroline Spelman met vertegenwoordigers van de boerenorganisaties, de zuivelbedrijven en de supermarkten. Het overleg  kwam er naar aanleiding van de aanhoudende blokkade-acties van boze melkveehouders. Ook zondagavond werden weer een drietal melkfabrieken geblokkeerd door honderden boeren met tientallen tractoren uit protest tegen de verlagingen van de melkprijs. Aan de vorige week donderdag begonnen acties hebben inmiddels een paar duizend melkveehouders deelgenomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.