Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

Britse bewindsman landbouw weet niet wat 'pint' melk kost

Londen – De Britse staatssecretaris voor landbouw Jim Paice heeft geen idee wat de melk in de winkel kost. "Mijn vrouw doet de boodschappen,’’ aldus de bewindsman tegenover de BBC.
Paice was op televisie om zijn verhaal te doen over de crisis in de melkveehouderij. Die is ontstaan nu alle grote Britse zuivelbedrijven de melkprijs fors hebben verlaagd. De staatssecretaris spreekt later vandaag (woensdag) een grote demonstratieve vergadering in Londen toe waarvoor enkele duizenden melkveehouders naar de Britse hoofdstad zijn getrokken. Op de vraag hoeveel je moet neertellen voor een ‘pint’, iets meer dan een halve liter, in de winkel moest hij het antwoord schuldig blijven. De gemiddelde verkoopprijs van een 'pint' melk ligt in Groot-Brittannië rond de 62 eurocent.

Laatste reacties

  • richtr

    Hij zal wel vaker wat anders bestellen in een pint...

    Maar dit vind ik serieus toch echt wel een schandalige situatie, als je als staatssecretaris niet de preisen van een van de meest gangbare agrarische producten kent dan kun je beter een vervanger gaan zoeken...

  • hvr

    je vrouw bijvoorbeeld...:-)

Of registreer je om te kunnen reageren.