Rundveehouderij

Nieuws 430 x bekeken

Britse Aldi verhoogt de melkprijs

Londen – De Britse tak van discountketen Aldi verhoogt de prijs die het betaalt voor de melk met 2 pence ofwel 2,6 eurocent per liter. Eerder al legden de winkelbedrijven Co-op en Morrisons eveneens twee pence op hun melkprijs.

Dat volgt op een reeks blokkades van melkfabrieken door honderden boeren om te protesteren tegen de dalingen van de melkprijs die door de grote zuivelfabrikanten zijn aangekondigd. Asda, één van de grootste melkverkopers in het land, heeft ondanks zware druk de melkprijs nog niet verhoogd. De twee andere grootwinkeliers Tesco en Sainsbury’s werken voor de hen leverende melkveehouders met een kostprijsmodel dat recent niet tot lagere melkprijzen heeft geleid.

Of registreer je om te kunnen reageren.