Rundveehouderij

Nieuws

Brand in veeschuur Nijverdal

Nijverdal – In een kleine veeschuur op een boerderij aan de Ligtenbergerweg in Nijverdal heeft vanochtend een brand gewoed. De brand is ontstaan door een blikseminslag.

De schuur herbergde vijf koeien, die op tijd door de boer in veiligheid konden worden gebracht. Bij de brand is asbest vrijgekomen. "Dat levert geen gevaar op voor de omgeving", vertelt Hans Kleintjes, persvoorlichter van de brandweer Twente. Omdat het regende ten tijde van de brand, kwam de asbest alleen in de directe omgeving van de boerderij neer. "De eigenaar is verzekerd, dus zal samen met de verzekeringsmaatschappij werk maken van het opruimen van de asbest", aldus de woordvoerder.

De brandmelding kwam donderdag om 6.37 uur bij de brandweer binnen. Ter plaatse bleek het te gaan om een uitslaande brand in een veeschuur van circa 40 vierkante meter. Om 9.20 uur werd het sein 'brand meester' gegeven.

Guido Kobessen

Of registreer je om te kunnen reageren.