Rundveehouderij

Nieuws

BDM naar rechter wegens onvrede over Faire Milch-partner MSV

Münster - De Duitse melkveehoudersorganisatie BDM wil af van partner Milchvermarktung Süddeutschland (MSV) en daarna de afzet van het melkmerk Faire Milch zelf ter hand nemen.

Daarvoor moet echter eerst een gang naar de rechter worden gemaakt over de licentierechten op het merk. Dat meldt TopAgrar. BDM is niet tevreden met de prestaties van MSV. Het lukt deze maatschappij niet om de verkoop van het merk over heel Duitsland uit te breiden. De afzet beperkt zich slechts tot een deel van het land, namelijk Beieren, Baden-Württemberg, Hessen en Noordrijn-Westfalen. Ook de door MSV betaalde melkprijs is veel te laag, namelijk in mei in Noordrijn-Westfalen 25 euro per 100 kilo bij 4 procent vet. Veel leveranciers nemen daarom de benen, aldus TopAgrar.

Of registreer je om te kunnen reageren.