Rundveehouderij

Nieuws 514 x bekeken 2 reacties

Amerikaanse zuivelproductie gestegen

Washington. De Amerikaanse melkproductie is dit jaar tot nu toe sterker gestegen dan in 2011. Volgens het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) is er in totaal 461,8 miljard kilo melk geproduceerd. Dat komt neer op 11,6 miljard kilo of 2,6 procent meer dan in 2011.

De productie in de Verenigde Staten steeg in 2011 al met 25 procent tot 450,3 miljard en in 2010 werd ook al een stijging van 2 procent gerealiseerd. Terwijl de Amerikaanse veehouders in 2009 nog goed waren voor een daling van de productie. De groei van de Amerikaanse productie wordt toegeschreven aan de melkprijsstijging door wereldwijde aantrekkende vraag naar zuivelproducten. Als reactie op de hogere melkprijzen proberen veehouders nu hun veestapels weer uit te breiden en meer te melken. Al kampen diezelfde veehouders op dit moment wel met slinkende marges. Zo lopen de kostprijzen door duur voer verder op.

Laatste reacties

  • Danny25

    de

  • Danny25

    de akkerbouwer zal nog de beste zijn met de dure grondstofprijzen!

Of registreer je om te kunnen reageren.